Lourdesschool wil nog groener worden

ingevoerd op 31-01-2017

Een groene school in een groene omgeving. Beter kan het eigenlijk niet. Daarom wil de Lourdesschool in Westbeemster in de toekomst graag een officiële Eco-school worden. 

Vorige week woensdag zette de school de eerste stappen richting het gewenste doel. Acht leerlingen vormen samen met een paar ouders en leerkrachten het eco-team dat er de komende jaren voor gaat zorgen dat de school duurzamer wordt. 

De leden van het eco-team gaan in groepjes door de school om te kijken wat er goed is en wat er beter kan. Hoe wordt het afval gescheiden? Zijn er bakken voor het plastic afval, is er in ieder lokaal een papierbak?

Er zijn ook vragen over hygiëne en veiligheid. Zijn de toiletten wel schoon? Kunnen de leerlingen veilig naar school komen?

Leonie Vlaar, Thom Butter en Isabel Prisart discussiëren over de veiligheid. Ze twijfelen over een voldoende of een onvoldeonde. Helemaal veilig vinden ze de weg naar de Lourdesschool niet, omdat er bijvoorbeeld geen apart fietspad is. Maar ze willen ook niet het laagste cijfer geven. 

Aan het einde van de ochtend weten ze wat er goed gaat en waar nog aan gewerkt moet worden. Eén van de pluspunten zijn de zonnepanelen die onlangs zijn aangeschaft.

De leerlingen komen meteen zelf met ideeën om de school nog groener te maken. De kinderen opperen dingen als overal led-verlichting en kijken hoe er minder papier verspild kan worden. Als de school op deze goede voet verder blijft gaan, kan het in twee tot drie jaar het keurmerk Eco-school krijgen. 

eco school Lourdes eco school Lourdes